Veelgestelde vragen
-
Het lukt niet om in te loggen, wat doe ik fout?
Om in te loggen moet je eerst aangemeld zijn en alle aanmeldingsvragen hebben ingevuld. Klik hier om je aan te melden
Lukt het nog niet om in te loggen? Kijk dan het volgende even na:
- Gebruik je het juiste wachtwoord? Als je niet meer zeker bent van je wachtwoord, klik dan op 'wachtwoord vergeten' op het loginpaneel om een nieuw wachtwoord aan te maken.
- Probeer je op de juiste plaats in te loggen?
Als je het zelfhulpprogramma volgt (dus zonder begeleiding), dan moet je hier inloggen.
-
Ik ben mijn gebruikersnaam en wachtwoord kwijt. Wat nu?
Als je enkel het wachtwoord kwijt bent, klik dan op 'wachtwoord vergeten' op het loginpaneel. Je kan dan een nieuw wachtwoord aanmaken.
Ben je beide kwijt, stuur dan een mail naar s, met vermelding van je gegevens (je vermoedelijke gebruikersnaam, je postcode, je mailadres als je dat ingevuld had en de naam van je hulpverlener). u p p o r t @ a l c o h o l h u l p . b e
-
Is dit programma geschikt voor mij?
Als je alcoholproblemen hebt, dan kan je gebruik maken van dit programma. Als je lichamelijk afhankelijk bent en last hebt van ontwenningsverschijnselen, of vreest ontwenningsverschijnselen te krijgen, dan raden we ten zeerste aan minstens je huisarts te raadplegen. Je kan je je huisarts ook altijd om advies vragen.
Als je twijfelt of vragen hebt, stuur dan een mail naar i. n f o @ a l c o h o l h u l p . b e
Om deze begeleiding te volgen moet je er natuurlijk wel zin in hebben om met een computer te werken, te chatten en te lezen op een beeldscherm. Als je een hekel hebt aan computers of een direct persoonlijk contact met een hulpverlener verkiest, dan kan je beter ergens anders terecht. Bij De DrugLijn kan je altijd advies vragen rond de mogelijkheden.
-
Is het nodig om volledig te stoppen met drinken?
Het doel dat je wilt bereiken (minderen of stoppen) bepaal je zelf. Zowel matig leren drinken, als volledig stoppen hebben voor- en nadelen. In praktijk blijkt het niet voor iedereen mogelijk om matig te leren drinken, maar het programma kan je wel helpen om hier een beter zicht op te krijgen en dan te beslissen.
-
Ik ben al ergens anders in begeleiding of behandeling, is dat een bezwaar?
We raden af om op twee plaatsen tegelijkertijd een intensieve begeleiding te volgen, tenzij het om een ondersteunende (weinig intensieve) begeleiding gaat met een huisarts of psychiater. Combinatie met een zelfhulpgroep is ook mogelijk. Ben je ergens anders in begeleiding rond een ander thema, dan kan er (met jouw toestemming) overleg zijn tussen de hulpverleners.
Ben of ga je echter in begeleiding bij een CGG (of verwante dienst) in verband met alcoholproblemen? lees dan zeker deze informatie
-
Naast alcohol, gebruik ik nog andere middelen. Kan ik mij toch aanmelden?
Als je effectief problemen ondervindt met alcohol, dan kan je deze begeleiding volgen. Vermeld de andere middelen wel tijdens de aanmelding en breng dit ook ter sprake bij je hulpverlener.
-
Ik ben al een tijdje gestopt met drinken. Kan dit programma nog zinvol zijn?
Zeker, ook als je gestopt bent met drinken kan het een goede zaak zijn om je motivatie te versterken en om meer zicht te krijgen op de functie die alcohol voor jou had.
-
Ik woon in het buitenland, is dat een probleem?
Als je als Belg in het buitenland woont, dan kan je zonder problemen aan de online begeleiding deelnemen. Bij de aanmelding vul je geen postcode in en vink je het vakje 'ik woon in het buitenland' aan.
Als niet Belg kan je enkel deelnemen aan het zelfhulpprogramma, niet aan de online begeleiding. Tenzij je in België woont of er lange tijd verblijft. In het laatste geval kan je wel gebruik maken van de online begeleiding.
-
Ik heb deze begeleiding vroeger reeds gevolgd, kan ik mij opnieuw aanmelden?
Dat kan, als er tenminste drie maanden verstreken zijn sinds de vorige begeleiding. Als de vorige begeleiding om één of andere reden vroegtijdig werd beëindigd, dan kan je mogelijk reeds vroeger terug starten. Neem contact met je vroegere hulpverlener (via de berichtenbox op de website) of via i n f o @ a l c o h o l h u l p . b e